Friday, March 5, 2010

Boktips till mig?

Det är kul att se att mitt inlägg om den fria viljan skapat ett sådant intressant samtal med djupa insikter! Tack för det!

Jag har ju som en regel att försöka skriva om jag har något att skriva om. Det har varit lite tomt på sista tiden. Men eftersom jag verkar ha sådana tänkare till bloggläsare tänkte jag fråga Er om boktips Ni tycker att jag och andra bör läsa.

Så kör på :)

3 comments:

Anonymous said...

Amiable post and this mail helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.

Anders Branderud said...

Jag rekommenderar boken ”Who are the Netzarim” om Ribi Yehoshua – Messias – och hans autentiska undervisning:

"I Who are the Netzarim (WAN)? kontrasterar Paqid Yirmeyahu den historiska första århundradets Ribi Yehoshua, vars undervisning var i enlighet med ”Moseböckerna” (innan år 135 v.t.), judendom som den beskrivs i Qumran
(Dödahavsrullarna)-rullarna; i motsatt till den evolverande bilden som uppstod ur den efter- år 135 v.t antinomiska (anti-direktiven i ”Moseböckerna”) och ersättningsteologin kristendom.
(..)

Några av dessa grundläggande och livsviktiga koncept och definitioner kommer att vara en ny syn även för dem som är lärda i första århundradets judiska källor från Talmud till Pseudogriferna, CD, Eusebius, Josefus och Dödahavsrullarna; likaväl som modern samtals- eller Biblisk hebreiska, grekiska och arameiska.” [Den finns att köpa bl.a. på http://www.schuellerhouse.com/bookcat.htm ]

Paqid Yirmeyahu, ha-Tzadiq, Ben Dawid, författaren av boken, har bedrivit vederhäftig forskning och hans slutsatser är publicerade på hemsidan www.netzarim.co.il .

Johannes said...

Tack för detta :)

//Johannes